yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Bir diğer şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara isabetli halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı ivedili çıkış sinein kullanılacaksa o dem zaruri koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda Yangın Merdiveni Kapısı kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Bu baplar asliye olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır olmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetleme altına düzenınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıkan yamanın ve etkili ısının dışarı çıkmasını önlemek ciğerin kapının sapa dayanıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan bağırsakeriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin yönı teselsül, yangın kapıları genellikle özel istila ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page